miércoles, 14 de diciembre de 2011

PDI



Avui les nostres companyes Alba Mayol, Ethel Nogués,Marta Pintos i Helena Vall ens han presentat el seu treball sobre les pissarres digitals interactives. Per tal de fer l'explicació han utilitzar una presentació de prezi, que deixo aquí l'enllaç.

Tot i que ja havíem fet una sessió per conèixer una mica més les pissarres digitals, ens ampliat el tema, i ens han explicat els diferents tipus de pissarres digitals:
  • Electromacnètica: s'utilitza un llapis especial com a punter.
  • Infraroja: no calen sensors, sinó que el marcador detecta el senyal de qualsevol cosa que entri a través dels infrarojos.
  • Resistiva: té dues capes, i la capa de damunt es deforma amb el tacte.
  • Òptica: a la part superior hi ha dues càmeres que monitoritzen el senyal.
  • Ultrasònica- infraroja: té dos receptors al costat de la pissarra que reben els dos tipus de senyals.
Crec que les pissarres digital són un recurs molt positiu per poder utilitzar a les aules amb els nostres alumnes, encara que crec que és un element molt nou i sovint ens trobem que els mestres no saben com funcionen o bé perquè no saben, o perquè diuen que el curset ha sigut molt curt. Personalment, crec que per poder extreure totes les possibilitats de la pissarra digital, crec que s'haurien de muntar les pissarres i després d'un temps que el mestre pugui investigar el funcionament vagin el curset, o bé poder fer un curset no només al principi, sinó durant el procés i més endavant, per poder resoldre dubtes i poder explorar més maneres de poder treballar amb la pissarra digital, ja que crec que és una eina que ofereix moltes possibilitats, però crec que no s'aprofiten al màxim.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree