lunes, 19 de diciembre de 2011

Aplicació de les Tic en l'educació inclusiva



Avui les nostres companyes Maria Garcia, Mònica de Haro, Mònica Gutiérrez i Eva Ladevesa ens han presentat el seu treball sobre l'aplicació de les Tic en l'educació inclusiva, sobre tot s'han centrat en la ceguesa.

Per explicar el seu treball han creat una pàgina web, on aquí deixo l'enllaç, on el web està dividit en dues parts, per una banda una part més teòrica com per exemple que vol dir la definició de discapacitat i també un recull de recursos. La segona part està centrada en una part més pràctica on han realitzat una visita el centre Joan Amades de Barcelona.

Personalment he trobat molt interessant el tema, ja que jo anteriorment vaig anar a visitar el centre Joan Amades de Barcelona, quan vaig fer el CFGS d'educació infantil, on ens van fer una visita, primer ens van fer una explicació, vam estar provant les maquines per escriure en Braille (Perki) o programes d'ordinador.
A més a més ens van explicar la manera que s'havia de fer per tal de que com a mestres si ens trobem un cas d'un infant cec, ens poguessin ajudar facilitant-nos material. Per acabar la visita, vam haver de caminar pel centre amb els ulls tapats en parelles, per tal de poder experimentar durant una estona molt curta el que poden sentir. És una sensació d'inquietud i de no saber que hi ha al teu voltant, personalment crec que va ser una visita molt interessant i em va agradar molt.

Crec molt important el tema que ens han presentat les nostres companyes, ja que com a futures mestres podem trobar-nos nens amb algun tipus de discapacitat i hem de saber com podem ajudar-los, en aquest cas de la ceguesa, podent acudir el centre Joan Amades, on tal com em van explicar a mi en la visita, ells et faciliten el material, fins i tot tenen una bebeteca, què és destinat els pares, ja que sovint no saben com estimular els infants i també una biblioteca on presten els llibres adaptats. També, actualment les tecnologies són un gran avenç i suport per tal d'ajudar els alumnes que tinguin alguna discapacitat, per això és molt important conèixer les eines que tenim al nostre abast sobre el tema.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree