sábado, 29 de octubre de 2011

Els aprenentatges



En les últimes sessions de classe hem estat treballant diferent tipus d'aprenentatge dividits per grups per tal de fer una presentació i cada grup ha hagut d'exposar un tipus d'aprenentatge.

- L'aprenentatge autònom: es basa en els coneixements i les connexions que s'estableixen amb els coneixements previs. Per tant, es creu uns esquemes nous, aplicant la nova informació els coneixements que ja tenia. És molt important que l'alumne ha de saber que ha d'aprendre, com ho ha d'aprendre i perquè ho ha d'aprendre. Tal com expliquen a la seva entrada en el blog, aquí us deixo l'enllaç.

- L'aprenentatge entre iguals: És l'aprenentatge que es realitza entre persones, pot ser entre alumnes, entre companys d'una mateixa professió, entre membres d'una família... Tal com expliquen a la seva entrada al blog, aquí us deixo l'enllaç, també us deixo l'enllaç de la seva presentació de prezi.

- L'educació formal, no formal i informal: l'educació formal és l'aprenentatge que s'ofereix normalment els centres educatius, amb un caràcter estructurat i acaba amb una certificació (autoescola, escola, universitat...). L'educació informal són les activitats de la vida quotidianes relacionades amb el treball... no està estructurat i no donen certificació (acadèmia d'anglès, esplai...). Per últim, l'educació no formal és intencional des de la perspectiva de l'alumne (xarxes socials, el barri...). Tal com expliquen a la seva entrada del blog,

- Aprenentatge situat: la relació entre l'aprenent i l'entorn i també la interrelació entre individus. Dins de l'aprenentatge significatiu, gràcies al context sociocultural en el que es troba. L'aprenentatge que es construeix seguint aquest procés és útil i aplicable a la vida real i s'entén com una suma de creixement, ésser, pertinença i experiència pràctica. Tal com expliquen a la seva entrada del blog i a la seva presentació de prezi.

- L'aprenentatge autònom: les persones assumeixen la iniciativa amb o sense ajuda, per a les necessitats d'aprenentatge.

- L'aprenentatge invisible: és l'aprenentatge que ha fet el meu grup, i és un aprenentatge que engloba tots els aprenentatge, informal, no formal... és tot allò que aprenem sense donar-nos compte. Aquí us deixo l'entrada al blog sobre el tema i també us deixo la nostra presentació de prezi.

-Long Life learning: és tota activitat d'aprenentatge realitzada al llarg de la vida amb l'objectiu de millorar els coneixements, les competències i les aptituds amb una perspectiva personal cívica, social o relacionada amb el treball. Aquí us deixo l'enllaç sobre la seva presentació de prezi que ens van presentar els nostres companys.

- Learning by doing: aprendre fent, l'aprenentatge a través dels seus propis errors, en resum els alumnes aprenen fent-ho.

Després d'haver fet la presentació de tots els aprenentatges, ens hem donat compte, que alguns estaven lligats o teniem moltes semblances.Personalment, després d'haver vist els diferents tipus d'aprenentatge que hi ha i veure més a fons les seves característiques, crec que resulta molt positiu, no treballar només amb un aprenentatge. És a dir, crec que podria resultar més beneficiós adaptar-se segons quines situacions i el que volguem pretendre amb els nostres alumnes per tal de poder treballar diferents, perquè crec que així podria resultar molt positius pels alumnes.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree