lunes, 14 de diciembre de 2009

Compartir a través de la xarxa


Avui a classe de Gestió i Tic hem treballat compartir a través de la xarxa, on exposa diferents maneres de difondre i aprendre el coneixement. Hem mirat una sèrie de pàgines web, on a través de les experiències que es porten a terme a les escoles o recursos que ofereixen alguns professors i alguns blocs de professors. Exactament hem mirat les següents:

- pràctica compartida: ha passat de ser web 1. 0 a ser web 2.0, on professors i escoles comparteixen experiències i així es mostren els diferents models de les escoles.
- projectes en xarxa: És un treball interescolar on es pot crear un projecte, fer públic que es vol treballar aquest tema o bé poder participar en projectes.
- webs de centres: les escoles creen el seu propi web, on publiquen els treballs dels alumnes.
- revistes escolars: Les revistes escolars virtuals expliquen les experiències, àudios, els treballs que fa cada grup, programes de ràdio, imatges, vídeo, ...
- butlletic: És un bloc on explica noves eines, articles del diari, enquestes, ... està feta pels professors.
- xtec ràdio: Participen diverses escoles, els nens tenen un programa de ràdio, aleshores pots escoltar-lo o bé publicar.
- bitàcola de Mestre Tic: El bloc de l'Anna Perez, un bloc molt interessant on explica articles d'altres webs de professors, notícies, eines utils per l'educació, etc.
- Contes del món: és un concurs podcast, on els nens de diverses escoles han fet un conte i pots escoltar i votar.
- edu3.cat (bloc): és el bloc de la pàgina web de edu3, on apareix els últims vídeos.
- Bloc de música: és un bloc basat en la música on hi han diferents experiències i recursos.
- De les Tic a les Tac: és el bloc del Jordi Vivancos, on surten diferents recursos de les tecnologies de la informació la comunicació (TIC) i de les tècniques d'aprenentatge col·laboratiu (TAC).

Crec que tots aquestes pàgines són molt interessants i tenen molts recursos molt útils. A més a més crec que molts d'ells són una bona manera que els infants agafin més interès, ja què veuen el seu treball publicat i és motiven més. A més a més de fer que hi hagi una interacció entre diverses escoles i poden ser de diversos països, per tant, poden conèixer diferents cultures. Però no només és útil pels alumnes, sinó els professors poden mirar la metodologia d'alguns projectes i poder aplicar-los també.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree