viernes, 27 de noviembre de 2009

Visita a la biblioteca



Per l'activitat 6 de la setmana de pràctiques, he realitzat la visita a la xarxa de Biblioteques Municipals, concretament he visitat la Biblioteca Jaume Fuster. He fet aquest Power on surt on està ubicat, la història i les diferents activitats que hi ha, explicades a continuació. A la biblioteca he trobat que realitzen moltes activitats, però m'he centrat sobre tot en les activitats que fan pels infants i pels pares.

- Hi ha club de lectura, dividits en literatura fantàstica i ciència ficció, filosofia, generalista i llengua anglesa.
- Vine a fer un cafè amb..., són unes tertúlies al voltant del llibre i de la lectura.
- Tallers multimèdia on hi fan tallers com: iniciació a la informàtica, autoaprenentatge francès, introducció al word, fotografia digital I, ...
- El valor de la paraula, converses amb diferents autors.

Però on hi ha un abast més ampli d'activitats és pels nens, és l'espai d'infantil. A través d'un manual que és diu " Lletra petita", explica totes les activitats per a públic infantil i familiar, amb una gran varietat d'activitats per als més petits perquè s'acostin de mica en mica a la lectura, la música, les tradicions, etc.

Una d'aquestes activitats és diu "Què llegim?", i és un espai de trobada adreçat els pares, mares i educadors en que un especialista d'educació infantil presenta i recomana seleccions de llibres sobre aspectes de l'entorn de l'infant (amistat, pors, ...) L'objectiu és donar eines per transmetre l'interès pels llibres els més petits i explicar la importància de la lectura en el desenvolupament dels infants.

Hi ha una gran varietat d'activitats destinades pel públic infantil com amb una gran varietat de temàtica i d'edats:
- petit format,
propostes escèniques amb suport d'objectes com titelles i música.
- sac de rondalles, narracions de contes.
- mots en joc
, tallers en família per divulgar a través de llibres diverses àrees de coneixement d'una manera lúdica i participativa.
-
primeres passes, vol familiaritzar els nadons amb el món del llibre des de l primer any de vida.
- enreda't amb l'acció, tallers dinàmics sobre llibres per conèixer altres realitats, compartir descobertes i fer lectures que parlen de qüestions com el medi ambient, la música o l'art.
- per nadal qui a res no juga res no val, per a les vacances de nadal, poder anar a jugar amb altres infants a diversos jocs relacionats amb l'univers dels contes i les tradicions de nadal.

Per tant a la Biblioteca de Jaume Fuster, a part de tenir unes instal·lacions modernes i dotades de la última tecnlogia, hi ha una gran varietat d'activitats i tallers, destinats per tots els públics, però fan una especial atenció pel públic infantil i els pares. A més a més a la biblioteca, hi ha informació de totes les activitats culturals que pots fer a Barcelona (teatres, museus, ...)


0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Copyright 2009 Diari d'una mestra. Powered by Blogger
Blogger Templates created by Deluxe Templates
Wordpress by Wpthemesfree